Rijles in een automaat

Rijlessen in een elektrische lesauto

De rijscholenbranche is al een tijdje bezig om de omslag te maken naar een schonere en milieuvriendelijkere manier van autorijden in lesauto’s. De overheid vindt, dat er in 2030 alleen nog maar emissievrije, dus elektrisch of door waterstof aangedreven, nieuwe auto’s verkocht mogen worden. Deze auto’s stoten tijdens het rijden geen CO2 uit, hetgeen een positief effect heeft op de vermindering van broeikasgassen. Alle reden dus om nu te gaan starten met de nieuwe, schone manier van autorijden!

Voordelen van rijlessen in een automaat

1

Een automaat auto geeft comfort en rust tijdens het leren autorijden en dat bevordert je leerprestaties en je motivatie.

2

Het ontkoppelen, koppelen en schakelen zijn handelingen die niet meer nodig zijn. Hierdoor kun je je aandacht beter verdelen en heb je tijd over om in het verkeer de juiste beslissingen te nemen.

3

Je hebt het voertuig eerder onder controle, waardoor er sneller kan worden begonnen met het aanleren van de RIS scripts die betrekking hebben op verkeerssituaties zoals kruispunten en afslaan.

De Toyota BZ4X

Bij Verkeersschool van Genderen starten we m.i.v. 16 januari 2024 met rijlessen in een elektrische auto. Deze hypermoderne elektrisch aangedreven auto heeft tijdens het rijden 0% CO2 uitstoot. Qua bediening kun je het vergelijken met rijlessen in een automaat. Het geeft je de mogelijkheid om op een duurzame en energiezuinige manier jouw rijbewijs te halen, hoe mooi is dat!

Heb je interesse in het volgen van rijlessen in een automaat? Ben je milieubewust en vind je elektrisch rijden een gaaf idee? Maak dan snel een afspraak voor een proefles in de nieuwste elektrische Toyota BZ4X.

Je zult er geen spijt van krijgen!