Verkeersveiligheid topprioriteit tijdens rijopleiding

Het kan dus toch! In de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, is er in 2019 geen enkele verkeersdode gevallen onder weggebruikers als fietsers en voetgangers.

Ook in de Finse hoofdstad Helsinki vielen er in 2019 geen dodelijke slachtoffers te betreuren onder de voetgangers en slechts één dodelijk slachtoffer onder de fietsers. En ook dit slachtoffer is er weer één te veel. “Vision Zero” is een doelstelling waar in veel steden en landen wereldwijd wordt gestreefd om de verkeersveiligheid drastisch te verbeteren om uiteindelijk naar nul verkeersslachtoffers te gaan.

In bijvoorbeeld Oslo is er veel geïnvesteerd in het autovrij maken van de binnenstad, het verlagen van de maximum snelheid , brede voet- en fietspaden aan te leggen in plaats van parkeerplaatsen, een autoverbod rondom scholen etc. Ook in Helsinki is op veel wegen de snelheidslimiet verlaagd.

In Nederland heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat deze doelstelling omarmd middels het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV) welke in december 2018 is gepubliceerd. De uitspraak van de minister met betrekking tot dit plan is duidelijk: “Mijn intentie is helder en ambitieus: nul verkeersslachtoffers”

Verkeersschool Van Genderen heeft verkeersveiligheid in de rijopleiding altijd al topprioriteit gegeven en zorgt er mede voor dat leerlingen na hun rijopleiding en nadat deze is getoetst door het CBR op een veilige en verantwoorde manier hun keuzes kunnen maken in het verkeer.

Bronvermeldingen m.b.t. cijfers verkeersveiligheid Oslo en Finland:
https://www.ad.nl/auto/in-oslo-kan-het-een-verkeersdode-in-heel-2019-geen-enkele-fietser-of-voetganger~a5e7dfd9/
Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV)
https://www.blikopnieuws.nl/nieuws/269258/minister-mijn-intentie-is-helder-en-ambitieus-nul-verkeersslachtoffers.html

Groen de weg op? Neem rijlessen in een elektrische auto!

Volg ons op Social Media